Vigyázó Szemek

Vigyázó Szemek

Ha akarod, könyvtár, de akkor is a nappalid

2017. szeptember 21. - Vigyázó Szemek

Mondja legújabb óriásplakátján a svéd, és odatesz e mondat mellé egy asztalt három könyvvel.

Igen, ennyi, ide jutottunk. Három könyv egy szobában már könyvtárnak számít.

Sajnálatos. Évezredeken keresztül a könyvtárszoba a tudás mindenségét jelentette. Nem véletlen, hogy a főúri kastélyok könyvtártermeinek kialakítására tulajdonosaik néha több pénzt költöttek, mint istállóikra. Ha könyveid vannak, okos vagy. Ha okos vagy, akkor tiéd a tudás. A tudás pedig hatalom. Nem véletlen, hogy Mátyás király könyvtára világhírű volt. Sokan úgy vélik, hogy csupán a gondos előállítás, az aprólékos kézi kifestés miatt páratlan a Corvina gyűjtemény. Nem. Mátyás korának minden tudását megpróbálta budai könyvtárába belesűríteni. Minden tudományterület, minden művészeti ág friss ismereteit gyűjtötte, latinul és görögül. Úgy uralkodott, hogy közben mindent tudni akart. Az okos király legendáját teremtette meg, sikeresen. 500 évvel a halála után is esze és igazságossága miatt emlegeti őt a pórnép.

Szóval csak annyit akartam mára mondani, hogy három könyvtől nem lesz könyvtár a nappalim, és három virágtól sem lesz kertem. Ennél több kell, kedveseim, ha valamire vinni akarjátok!

gaelle-marcel-8992.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vigyazoszemek.blog.hu/api/trackback/id/tr7512883294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása